Geschiedenis van "het Waterlooplein"

Het Waterlooplein heeft zijn deuren geopend op 15 oktober 1971, op de Hoogstraat 67 in Eindhoven. Willy en Helma van Hoof hadden als hobby om vaak naar het Waterlooplein in Amsterdam te gaan. Hier is de naam "het Waterlooplein" ook vandaan gekomen.

In het begin werden er vaak complete inboedels ingekocht en werden deze zelfs ook geëxporteerd naar het buitenland (vooral Ierland). Nu zoveel jaar later gaat het Waterlooplein met zijn tijd mee, in plaats van het exporteren naar Ierland zijn er nu plannen om te gaan exporteren naar Afrika. Wij zijn ervan overtuigd dat ook dit een succes gaat worden, en het Waterlooplein weer internationaal gaat handelen.

De koffie staat er altijd klaar, ook al wil je niets in- of verkopen. De ´klanten´ zijn dus ook altijd welkom voor een babbeltje, bij het Waterlooplein neemt familie van Hoof nog echt de tijd voor je. Gemoedelijkheid staat hier dus hoog in het vaandel.

Willy en Helma hebben drie kinderen; Heinie, Yvonne en Erwin.

In 1979 is Heinie begonnen in het Waterlooplein, voor die tijd was hij ook al vaak in de winkel te vinden, het was en is nog steeds zijn lust en zijn leven.

Ook Erwin hielp toen der tijd vaak mee in de winkel, het is dus echt een familie bedrijf.

In 1995 is Willy overleden, en dit jaar heeft er ook nog een brand gewoed in het magazijn van het Waterlooplein. Na het overlijden van Willy gaan Heinie en Helma verder met de winkel, en zijn Erwin en Yvonne er ook nog vaak te vinden. Helaas is op 27 augustus 2018 ook Erwin plotseling overleden.

Zelfs de kleinkinderen van Willy en Helma helpen mee in de winkel, zo zijn ze vaak al poetsend voor de winkel te vinden.

Na de brand zijn we gestopt met het inkopen van complete inboedels, en hebben ons toegelegd op het in- en verkopen van wit- en bruingoed, mobiele telefoons, muziek instrumenten plus alle toebehoren en alle andere elektronische apparatuur. Denk hierbij ook aan restpartijen.

Ook verkopen we nieuwe apparatuur zoals autoradio´s, versterkers, keuken apparatuur etc.

Heinie is vaak bezig met het inkopen van nieuwe en gebruikte goederen, om ´zijn´ winkeltje toch gevuld te houden.

Maar om de echte sfeer van het Waterlooplein te voelen, moet je toch echt een keer langs komen.

U bent van harte welkom,

Familie van Hoof